Feteasca Neagra Budureasca Premium
Donkerpaars van kleur met een mix van kruiden en zwarte bosvruchten, lekker met een veelvoud aan varkens- of rund-vlees gerechten, gegrilde steaks of wild
Feteasca Neagra
Budureasca Premium
Medaille’s
2012 harvest: Zilver – Mondial de Bruxelles 2014, Intl. Wine Contest Bucharest 2014, Intl. Wine & Spirit Competition 2014, Brons – Decanter 2014 2011 harvest: Goud – Berlin Wine Trophy 2013, Zilver – Mundus Vini 2013, Premium Select Wine Challenge 2013, Berlin Wine Trophy 2012, Brons – Intl. Wine Challenge 2013, Intl. Wine and Spirit Competition 2013
Algemene informatie
- Druif: 100% Feteasca Neagra
- Droog – 2,51 g/l
- Oogstjaar 2016, Wijngaard; Dealu Mare
- Kwaliteitsnorm - DOC – CMD
- Alcohol concentratie (14% vol)
Vinificatie / Hoe kwam deze wijn tot stand
Deze Feteasca Neagra is gemaakt van wijnstokken die meer dan 30 jaar oud zijn. De druiven worden alleen geplukt wanneer ze hun volledige rijpheid hebben bereikt. De druiven worden 8 tot 12 dagen gefermenteerd bij een maximale temperatuur van 29° C om de intense kleur eruit te halen. 40% van de wijn wordt maximaal 6 maanden in eiken vaten bewaard, waarna deze wordt gemengd.
Smaak notities
Donkerpaars van kleur met een mix van kruiden en zwarte bosvruchten. Complexe smaken van fruit en specerijen met zachte tannines geven deze wijn een mooie fluweelachtige afdronk.
- Is goed te combineren met een veelvoud aan varkens- of rund-vlees gerechten, gegrilde steaks of wild
- Serveer temperatuur: 16-18˚C
Regio | n.v.t. |
---|---|
Druif | Feteasca Neagra |