Roemeense wijn

Origini is dé specialist in Roemeense wijn. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een bijzondere smaakervaring als het om wijn gaat, vandaar dat Roemeense wijn steeds populairder wordt. We kennen natuurlijk allemaal de Franse, Italiaanse of Spaanse wijnen, met de komst van Roemeense wijn valt er weer heel wat te ontdekken.

Roemenië is al eeuwenlang een wijnland, nog voor de jaartelling waren het de oude Grieken die de wijnbouw gestart zijn. In het noorden van het land wordt voornamelijk witte druif gekweekt, en in het zuiden de rode druif. Vrijwel iedere regio biedt een combinatie van de bekende druivenrassen en inheemse rassen. Je herkent deze druiven aan de exotische namen, zoals de Feteasca Neagra, Tamaioasa Romaneasca of Feteasca Alba.

Van de beste druiven van het jaar wordt een zeer speciale wijn gemaakt; Origini. Deze wijn kopen gebeurt niet in een literfles, maar in een kleinere fles. Want deze wijn is zeker geen doordrink-wijntje, het tegenovergestelde. Voor Origini neem je de tijd.

Cadeautip: Geef de wijnkenner een flesje Origini wijn cadeau!

Wijn cadeau geven, valt altijd in de smaak. Wat geef je iemand die alles al heeft? Of iemand waarvan je vindt dat hij of zij wel eens mag genieten? Die geef je geen doorsnee fles wijn, maar iets bijzonders! En specialer dan Origini, is er niet. Origini wijn is er in rode- en witte wijn en zowel zoet als droog. En trek niet te snel de conclusie; ik houdt niet van zoete wijn, want bijvoorbeeld de Cabernet Sauvignon Origini Dulce is een wijn die een absolute ervaring geeft. De druif voor deze wijn wordt tegen het eind van november geoogst, waardoor er veel suikers in opgebouwd zijn. De wijn heeft een donker robijnrode kleur kruidige tonen met rijpe kers, braambessen, pruimenjam en een fijne chocoladetoon.

Wijnsoorten uit Roemenië

In Roemenië wordt, naast de regliere wijn ook organic/bio wijn geproduceerd. De wijnen worden jaarlijks in verschillende stijlen uitgebracht, zo is er de Noble 5, Vine in Flames, Bristena en classic. Welke wijn jij het lekkerste vindt? Dat kun je alleen maar ervaren. Bij Origini heb je vanaf 6 flessen gratis verzending. En om het extra leuk te maken mag je combinaties maken, zo kun je snel uitvinden welke Roemeense wijn het beste bij jouw smaak past.

Roemeense wijn import

Wijnhuis Origini, naar de gelijknamige wijn vernoemd, is importeur van Roemeense wijn. Wij leveren aan horeca, bedrijven, en via onze webshop ook aan particulieren. Wij zijn officieel importeur van Budureasca, één van de bekendste wijnmakers uit Roemenië. En deze wijn kopen, kan dus gemakkelijk via onze shop. Voor 16:00 besteld, is de volgende dag al in huis. Ben je benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden of voor jouw horecabedrijf? Neem gerust contact met ons op.